Διεθνές σεμινάριο Πετάνκ στα Χανιά

Ο Σύλλογος Πετάνκ Χανίων διοργανώνει το 1ο διεθνές σεμινάριο πιστοποίησης διαιτητών / προπονητών στις 18-21 Απριλίου
Για 1η φόρα στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Πετάνκ Χανίων διοργανώνει το πρώτο διεθνές σεμινάριο πιστοποίησης διαιτητών / προπονητών για το άθλημα πετάνκ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης πετάνκ Γαλλίας και την Ένωση πετάνκ Ελλάδος στις 18-21 Απριλίου 2017 στο Πνευματικό κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιάς.

Εκπαιδευτής είναι ο Alain Juilla, Γάλλος διεθνής εκπαιδευτής, εγκεκριμένος από την Γαλλική, Ευρωπαϊκή (CEP) και διεθνή ομοσπονδία πετάνκ (FΙPJP) και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού δικτύου εκπαίδευσης του πετάνκ.

O Juillia είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής και διαιτητής πετάνκ από το 2000 και έχει εκπαιδεύσει πολλούς διαιτητές και προπονητές στην Γαλλία και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν εθνικά διπλώματα διαιτητών / προπονητών (πρώτο επίπεδο), τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την διεθνή ομοσπονδία πετάνκ και από την Ένωση πετάνκ Ελλάδος.

Το σεμινάριο θα είναι στα Ελληνικά και Γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και το κόστος συμμετοχής είναι 50€ για τα μέλη της Ένωσης και 70€ για τους υπόλοιπους.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με προπληρωμή του κόστους εγγραφής ολοκληρώθηκε χθες. Από σήμερα (31 Μαρτίου) υπάρχει επιβάρυνση 20€ για όλες τις εγγραφές. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972 414 489 ή στο email: petank.chania@gmail.com.

ΥΓ. Τι είναι το Petanque (ή Boccia ή Boule ή Bowls); Αυτό που στα Ελληνικά αποκαλούμε "Μπίλιες". Μπορούν να παίξουν οι πάντες από 5 μέχρι 100 χρονών και δεν απαιτεί καμία εδική φυσική κατάσταση.

Το Petanque είναι παγκόσμιο άθλημα και γίνονται κάθε χρόνο πολλοί διαγωνισμοί, όπως το Euro Cup, το EPA Champion of Champions ή το Petanque World Championship στις διοργανώσεις FFPJP.

Με το σπορ ασχολούνται περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, ενώ την Ελλάδα "ήρθε" το 2009. Μία πρώτη εικόνα για το Petanque μπορείτε να αποκτήσετε παρακολουθώντας το κάτωθι βίντεο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου